суботу, 18 лютого 2017 р.

Авторський сет Кетрін Фолі -- Шона -- Sionna set

Вчергове з захопленням знаходимо витвори людей, які пов'язали своє життя з Всесвітньою ірландською академією музики та танцю (Irish World Academy of Music and Dance), що діє під патронатом Університету Лімеріка. Цього разу це Кетрін Фоулі, про неї ми обов'язково розповімо вам згодом.


А зараз мова піде про сетовий танок -- Шона, автором якого є Кетрін. Шона (Sionna) -- в кельтській ірландській міфології богиня-покровителька Шеннона, найдовшої річки країни. Цей сет увібрав в себе більше двох століть традиції соціальних танців в Ірландії. Авторка намагалась вкласти в нього атмосферу спокою та відчуття єднання зі спільнотою. "Створення цього танцю для мене було спробою поєднати традиційні рухи з тими, які взагалі не є характерними сетів. Я дуже сподівалась на то, що учасникам буде цікаво і весело розширити свій репертуар та здобути новий досвід. Сет Шона - сукупність мого власного досвіду та впливу тих ініціатив, які були організовані останнім часом в Північній Ірландії". 

Хореографічний коктейль Шони містить нотки традицій Клеру, Голуея, Керрі, Донегалу, Дауну та інших, і є надія, що він зможе об'єднати ці регіони в єдиному танцювальному пориві. В ньому можна почути шотландський флінг (4/4), польку (2/4), сліп-джигу (9/8), ріл (4/4) та вальс (3/2). До паперової брошури в комплекті йшов диск з аудіодоріжкою, якого в нас, на жаль, немає.

Англомовний буклет:
http://www.rte.ie/radio/mooneygoeswild/pdf/sionna-set.pdf


Немає коментарів:

Дописати коментар