субота, 25 липня 2015 р.

Підказки від судді №4 - Постава

Під час виконання ірландських танців дуже легко забути про верхню частину свого тіла. Звісно ж, уся основна робота припадає на ноги, чи не так?
Але постава є такою ж важливою, як і схрещеність ніг чи виворотність стоп. Якщо ваше тіло нахиляється вперед у стрибку, або ж ваші руки розгойдуються у різні боки, судді віднімуть вам бали -- значні! Утримання ідеальної постави вимагає розвинутих мёязів, координованості рухів та практики.
Переконайтесь, що ви маєте міцні м'язи тулуба.
До цих м'язів (англійською вони називаються 'сore') відносяться м'язи пресу та спини.
Отже для їх розвитку необхідно робити відповідні вправи щодня.
Перед початком танцю переконайтесь, що ви правильно тримаєте поставу.
*Станьте рівно, зведіть п'ятки, розведіть носки. Трохи напружте ікри та стегна, потягніться до стелі.
*Обережно стисніть м'язи нижнього пресу, уявіть, ніби ви намагаєтесь вдягнути штани, які є на вас замалими. Переконайтесь, що ви в цій позиції продовжуєте дихати в звичному режимі.
*Переконайтесь в тому, що таз розміщується рівно, а поперек не прогинається. За необхідності трохи підтягніть під себе куприк.
*Підніміть центральную частину грудної клітки до стелі, це поставить ваші плечі у правильне положення. Не робіть цього за рахунок різкого відведення плечей назад, в іншому випадку у вас прогнеться поперек.
*Злегка припідніміть підборіддя. Розслабте шию, переконайтесь, що голова не тягнеться вперед.
*У вас має виникнути відчуття, що ви тягнетесь до стелі, вирівнюєтесь у пряму лінію. Спочатку в цьому положенні ви можете відчувати себе трохи ніяково, але з часом це мине.
Подивіться на себе у дзеркало або ж попросіть когось сфотографувати вас.
Тренуйтесь з залученням м'язів тулуба, а також тримайте поставу під час танцю.
*Почніть з простих рухів, таких як трійочки та сімки. Сконцентруйтесь на напрузі м'язів тулуба та розміщенні голови на одній вертикалі з кінчиками пальців на ногах.
*Як тільки ці рухи перестануть вимагати від вас надмірних зусіль, переходьте до складніших, як от до стрибків, знову ж, з концентрацією в першу чергу на м'язах тулуба.
*Розділіть ваш танок на купу маленьких шматочків та протанцьовуйте їх повільно, з залученням м'язів тулуба, переконуйтесь, що постава залишається незмінною весь час.
*В кінці тренування виконайте танок повністю, подивіться, чи здатні ви тримати тулуб рівно постійно.
Робіть відео для фіксації вашого прогресу.
Вільний переклад з http://www.diddlyi.com/2013/10/what-do-irish-dance-judges-look-for-4-posture/

Немає коментарів:

Дописати коментар