субота, 25 липня 2015 р.

Підказки від судді №5 -- Перше враження

Звісно, коли ви приймаєте участь у змаганнях, вас судять за те, як ви танцюєте. Якщо ваші рухи, ритмічність, вправність кращі за сусідські, ви отримаєте вищі бали, але ж, якщо обидва танцівника виступають однаково добре, кожна дрібниця може стати вирішальною.

Ось деякі нюанси, на які судді звертають увагу з самого початку, з моменту виходу на сцену:

1. Завжди зав'язуйте свою шнурівку на подвійний вузол
За шнурки, що розв'язалися під час танцю, знімають бали.

2. Фіксуйте кінчики шнурків на м'якому взутті
Особливо на м'якому взутті, великі петлі та вільно розташовані кінці шнурівки відволікають від рухів ніг та виглядають негарно.

3.  Те саме стосується жорсткого взуття та ріловок в хлопців
На жорсткому взутті краєчки шнурків можна загорнути за край мешта. Деякі просто обгортають підйом взуття чорною ізолентою чи підтискають петлі шнурівки ремінцем хардів. На ріловки вдягають широку еластичну стрічку.

4. Перевірте ремінець на жорсткому взутті
Якщо він занадто довгий та смикається під час танцю, обріжте зайве.

5. Напастуйте взуття перед виступом

6. Перевірте стан шкарпеток
Дівчатам на змагання бажано вдягати щоразу нову пару білих шкарпеток, щоб вони виглядали білими та яскравими. Завжди майте з собою запасну пару на той випадок, якщо на основній з'явиться пляма. Скористайтеся клеєм для шкарпеток, щоб вони на сповзли під час танцю, але при цьому переконайтесь, що зафіксували їх на однаковій висоті. Хлопцям можна порадити також скористатись клеєм, якщо їх шкарпетки не тримаються на гомілках, а призбираються на щиколотках.

7. Переконайтесь, що ваш костюм чистий та випрасований
Перевірте, чи випрані ваші речі для виступу і чи не зморшкуваті вони. Якщо ваш костюм складається з декількох елементів і може провернутись під час танцю, скористайтесь англійськими булавками для фіксації одного до іншого.

8. Причешіться та приберіть волосся з обличчя
Хлопцям радять скористатись лаком або гелем, щоб зафіксувати пасма та не дати їм затуляти обличчя під час виступу. Дівчата мають переконатись, що будь-який декор зачіски надійно зафіксований на голові.

9. Зніміть прикраси
Не виступайте з наручними годинниками, перснями, намистами чи ланцюжками, браслетами. Дозволяється залишити сережки у вухах, якщо вони пасують до сукні і не розгойдуються під час танцю. Якщо ви маєте якийсь кулон чи амулетик на щастя, краще вдягніть його під одяг та зафіксуйте, скажімо, лейкопластирем.

10. Скористайтесь моментом появі на сцені
І наостанок, запам'ятайте, що судді вперше бачать вас, коли ви виходите на сцену, тому врахуйте це. Не поспішайте, зберігайте поставу, не ховайте очі. Можете посміхатись, адже це скаже суддям, що ви заспокоєні та впевнені в собі.

Ще раз наголошуємо, що найважливішим у виступі є саме танок! Але чим вище рівень змагань, тим ближчими за рівнем фізичної підготовки є танцівники. Перше позитивне враження часом може стати помітним плюсом, який допоможе вам досягнути мети.

Вільний переклад http://www.diddlyi.com/2013/10/what-do-irish-dance-judges-look-for-5-a-positive-first-impression/

Немає коментарів:

Дописати коментар