неділя, 26 липня 2015 р.

Підказки від судді №8 – Натягнутий носок

Кожного разу, коли ви відриваєте стопу від землі під час танцю, немає значення, передню або задню, ваш носок повинен бути натягнутим. Суддя хоче бачити вашу ногу у вигляді прямої лінії, починаючи від стегна і до щиколотки, а ваша стопа має бути не тільки натягнута, але й вигнута. Це те, що судді і ваш тренер мають на увазі, коли кажуть «прогни стопу».
Щоб досягнути ідеально натягнутих носків, вам доведеться попрацювати над зміцненням та задіянням двох груп м’язів: м’язів литки та м’язів підйому.

1. М’язи литки
Ваші м’язи литки відповідають за підйом п’ятки від землі, тому вони дуже важливі для ірландських танцівників. Вони не тільки тримають вас на високих півпальцях, але й дозволяють втриматись на п’ятці, коли ми натягуємо носочки на себе.
Є дві групи м’язів литки. Литковий м’яз – це велика опуклість на задній частині ноги, про яку ви думаєте як про ікру. Є також менший м’яз, що називається «камбаловидним», який простягаються вниз від литкового м’язу до п’ятки з двох сторін вашого ахілового сухожилля. Литковий та камбаловидний м’язи повинні бути сильними для того, щоб добре стояти на півпальцях.
Щоб зміцнити ваш камбаловидний м’яз, робіть ті самі вправи, що й на м’язи ікри, але згинайте коліно трошки перед тим, як починаєте. Згинання коліна виключає литковий м’яз, і решта м’язів беруть всю роботу на себе.
Переконайтесь у тому, що зробили розтажку на обидві групи литкових м’язів після цих вправ. Ротяжка камбаловидного м’яза робиться так само, як і розтяжка ікри, але на трохи зігнутих колінах.

2. М’язи підйому
Є декілька м’язів внизу вашої стопи, які ми згрупуємо та назвемо м’язами підйому. М’язи підйому допомагають в ірландському танці тим, що збирають пальці на ногах разом та притискають їх вниз.
Щоб зміцнити м’язи підйому, покладіть скляні кульки або гральні кістки на рушник і підбирайте по одному пальцями ваших ніг, спочатку одною ногою, а потім іншою. Робіть це кожного дня протягом 3 – 4 хвилин.
Якщо спочатку при виконанні цих вправ ви відчуватимете спазм у підйомі, спробуйте зменшити кількість повторювань і не стискати ваші пальці на ногах дуже сильно. Коли ваші м’язи зміцніють, ви зможете зробити більше повторювань.
На закінчення, вам треба багато практикувати стиснення м’яз литки та підйому коли танцюєте. Розпочніть з виконання хопів назад перед дзеркалом.
Коли ви зможете послідовно зробити пойнт вперед та назад, під час повторюваного виконання пойнт-хоп-назад, наступним етапом спробуйте пройтись по своїх кроках, концентруючись на натягненні стоп кожного разу, як відриваєте їх від підлоги. Якщо у вас не виходить натягувати носок, намагайтесь робити вправи і тренувати кроки кожного дня. Чим регулярнішою буде ваша практика, тим раніше ви побачите результат.

Вільний переклад http://www.diddlyi.com/2013/12/what-do-irish-dance-judges-look-for-8-toe-point/


Немає коментарів:

Дописати коментар