неділя, 26 липня 2015 р.

Підказки від судді №9 – Ідеальні руки

Те, як ірландські танцівники тримають руки вздовж боків під час танцю, є одною із особливостей нашої форми мистецтва. В якому з інших видів танців ще так підкреслюють рухи ногами, залишаючи руки повністю прямими та нерухомими?
Однак тримати руки нерухомими, коли ви танцюєте, не настільки просто, як виглядає. Наше тіло влаштовано таким чином, що руки і тулуб допомагають вам, коли ви ходите, біжите і стрибаєте, тож, виконання атлетичних рухів або ірландських танців без допомоги рук потребує значної практики.

1 – Руки не триматимуться як треба, якщо у вас неправильна постава.
Раніше ми розповідали про важливість хорошої постави: якщо ваша верхня частина тіла рухається або подається вперед коли ви танцюєете, ваші руки автоматично розводяться в боки, щоб допомогти вам зберегти баланс.
Щоб запобігти розведенню рук в сторони, вам потрібно тримати верхню частину тіла прямо і повністю непорушно. Ключ до хорошої постави – це сильні м’язи тулуба, тому необхідно робити вправи кожного дня.

2 – Потрібно мати сильні м’язи, щоб тримати руки внизу.
Багато ірландських танцівників думають: “Мої руки нічого не роблять, тому мені не потрібно їх тренувати.” Вони помиляються. М'язи плечей, рук і спини повинні напружуватися, щоб тримати руки на місці, коли ви стрибаєте.
Щоб зміцнити ці м'язи, вам необхідно виконувати вправи на верхню частину тіла щодня. Багато комплексів вправ можна сьогодні знайти в мережі.
Хороші вправи, які можна легко зробити вдома включають віджимання та відтискання від брусів. Знайдіть відео, що демонструють, як виконувати ці вправи правильно. Якщо не можете зробити багато повторів з самого початку, не залишайте виконання вправ – просто робіть скільки можете кожного разу і через декілька тижнів у вас буде виходити краще.

3 – Тренуйте координацію рук
Руки треба тренувати так само, як ви вправляєтесь в майстерності рухів ногами. Переконайтесь в тому, що ви присвячуєте хоча б пару хвилин вашого заняття верхній частині тіла.
Коли ви танцюєте, плечі повинні бути трошки відведені назад, а руки повинні торкатися боків так, щоб між ними і тілом не було видно проміжків. Коли тренуєтесь, зконцентруйтесь на тому, щоб або зап'ястя, або ж лікоть торкались боку протягом усього танцю. Слідкуйте за тим, щоб зап'ястя, або лікоть були паралельно тілу (щоб руки не просто висіли).

4 – Не забувайте про кисті рук.
Ваші кисті рук повинні бути в кулаках, а великий палець всередині кулака. Руки повинні бути повернути так, щоб пальці притискалися до тіла – навіть якщо ви розвернетесь спиною до суддів, вони не повинні бачити ваших пальців.
Ось вправа, яку ви можете спробувати для рук і кистей: візьмість дві картки або два маленьких клаптика паперу і покладіть їх між рукою і тілом із двох сторін (можете поексперементувати із місцем). Тепер покладіть монетку у кожну із долоней. Зробіть один із танцювальних кроків. Якщо клаптик паперу або монетка падають коли ви танцюєте, зробіть крок ще раз. Якщо клаптики паперу і монетки на місці, зробіть наступний крок. Подивіться, скільки кроків ви можете зробити без їх випадання.
Судді дивляться на вашу поставу, руки і кисті з моменту, як ви виходите на сцену і до того, коли ви вийдете з неї, тому переконайтеся, що ви продовжуватимете тренування, аж поки ваші руки не будуть ідеальними щоразу.

Вільний переклад http://www.diddlyi.com/2013/12/what-do-irish-dance-judges-look-for-9-perfect-arms-hands/

Немає коментарів:

Дописати коментар