субота, 25 липня 2015 р.

Підказки від судді №7 – Схресність

Коли судді спостерігають за вами на змаганнях, вони хочуть бачити ваші ноги схрещеними весь час. Щоб досягти щільної схресності, необхідна постійна практика.
Ось деякі речі, про які варто подумати коли практикуєте цю навичку:

1 – Схрещуйте цілу ногу, а не тільки стопи.
Аби здобути красиву схресність, не фокусуйтеся на розміщенні одної стопи перед іншою. Зосередьтеся на розміщенні одного коліна перед іншим. Якщо ваші стегна вивернуті, а коліна схрещені, то між вашими щиколотками буде проміжок у формі ромба. Саме це хочуть побачити судді та ваш тренер.
Спробуйте вправу: станьте навпроти дзеркала, розверніться вперед та поставте навхрест ваше праве коліно перед лівим. Пройдіться вперед до дзеркала і кожного разу коли робите крок, схрещуйте ноги в колінах. Переконайтеся в тому, що ви завжди бачите цей проміжок у формі ромба між вашими щиколотками.
Коли ви зможете робити це кожного разу, спробуйте ходити на носках і зберігати «ромб». Потім спробуйте трійочки, потім стрибки, завжди концентруючись на витягуванні вашої цілої ноги діагонально перед іншою ногою.

2 – Не забувайте про задню ногу.
Ваше тіло влаштовано таким чином, що ступні опиняються прямо під стегнами, коли ви ходите або біжите, тому якщо ви не сфокусовані на схресності коли танцюєте, ваші ноги будуть природньо опинятись одна біля другої. Це, зокрема, стається із задньою ногою, адже більшість часу ви думаєте про те, що робить ваша передня нога.
Коли ви поступово тренуєте ваші кроки на схесність, зконцентруйтесь на тому, що робить ваша задня нога. Переконайтеся в тому, що кожен раз, коли ви робите хоп назад або крок назад, ваша задня стопа витягується діагонально за передньою ногою. Спостерігайте за собою у дзеркалі, щоб переконатися, що ви тримаєте ромб між вашими щиколотками під час кожного руху.

3 – Тримайте схресність, коли повертаєтесь.
Тримати схресність, коли ви дивитесь вперед є досить складно, але все стає ще складнішим, коли ви робите крок, скерований на рух по колу. Коли ви повертаєтесь у новий напрямок, вашим стопам важко залишатись схрещеними.
Щоб справитись із цим, уявіть лінію із середини вашого чола до ваших стоп, що розділяє ваше тіло навпіл. Це ваша центральна лінія. Незалежно від того, у якому ви напрямку, ноги повинні бути схрещені по відношенню до неї.
Коли ви практикуєте поворот або рух, що змінює напрямок, уявіть собі центральну лінію і зфокусуйтеся на схрещенні ваших ніг відносно неї. Спробуйте записати відео ваших рухів з позиції, де буде знаходитись суддя, щоб переконатися, що ви зберігаєте схресність протягом усього руху.
Так як і виворотність, відточування схресності потребує часу і терпіння. Не здавайтеся! Одного разу усі ці старання віддадуться сторицею на феші.
Вільний переклад http://www.diddlyi.com/2013/11/what-do-irish-dance-judges-look-for-7-cross/



Немає коментарів:

Дописати коментар